Det første…

DSC00099.jpg

 

‘A libum’ er Latin og betyder ‘En kage i ovnen’ .
Det var oprindeligt ‘En kage i ovnen’  bloggen skulle hedde, men der er allerede nogen der har budt ind på det domæne, så har lige måtte tilføje lidt ekstra.

Når man finder ‘En kage i ovnen’  i den danske ordbog, kan det betyde to ting:

  1. lukket rum, typisk i et komfur, der opvarmes kraftigt og bruges til bagning og stegning.
  2. (slang) være gravid; vente barn

Og lige nu er der gang i ovnen, for den har stået bryllupskage bagning til 2 fantastiske bryllupefester, hvor jeg selv var gæst.

Punkt 2 får du forklaring på om lidt.

Jeg hedder Signe er 28 år og denne blog er tiltænkt delinger af produkter udsprunget fra min kreative hjerne og samtidig deling om, hvad det indebærer at opstarte fertilitetsbehandling. Jeg er kærester med H siden marts 2014 – min egen livsnyder, min klippe, mit urokkelige fundament, min bedste ven og ikke mindst, ham der skal være far til vores kommende børn.

___________________________________________________________________________________________

Førstnævnte. Det er ikke kun kager der fanger min kreative hjerne. Jeg elsker at være kreativ. Jeg hækler, strikker, tegner, maler, syer, bager kager og i det hele taget nyder jeg kreativitetens mange facetter. Jeg er nysgerrig på nye udfordringer, lærenem og jeg går ikke halvt igennem en udfordring hvilke vil sige, at det for mig ofte er ret dyrt at være kreativ… Når man næsten altid køber alt grej, for at kunne prøve noget af…

I flere måneder har der været kagebagning og ikke mindst planlægning på programmet. Vi har to vennepar der hhv. blev gift d. 7/7-18 og d. 14/7-18.

Til det første bryllup havde jeg fået æren af at lave en flerlags bryllupskage, som jeg ikke havde prøvet før. Der var RIGTIG meget planlægning bag, så jeg kunne levere det bedste stykke arbejde på dagen. H er ingeniør og arbejder meget med excelark, så jeg fik ham til at hjælpe med at lave et regneark. Regnearket skulle tage udgangspunkt i en given opskrift og ved at indtaste diameteren på kageformen, skulle ligningen udregne hvilken mængde råvare der skulle bruges til den enkelte kage – og det endte faktisk med at fungere ret godt! Det gjorde det bl.a. ok nemt at få lavet en indkøbsliste. Kagen blev leveret lige inden brudevalsen kl 23.30 og jeg havde næsten ikke kunne spise noget under festen, da jeg var super nervøs for, om jeg kunne samle kagen.
Kagen blev samlet med stor tilfredshed og brudeparret var glade og tilfredse.

Til det andet bryllup stod den på citron cupcakes med citrontopping og de smagte utrolig godt!

____________________________________________________________________________________________

Andennævnte. Fertilitetsbehandling. H og jeg er i den ærgerlige situation, at vi ikke kan reproducere os på naturlig vis og skal derfor have hjælp til det. Det er 3,5 år siden vi smed præventionen (april 2015) og 1 år siden vi blev undersøgt og henvist til fertilitetsklinikken.

Den måde vi skal have hjælp på, er IVF/ICSI (reagensglas) og der er en del der skal være styr på først. Jeg havde ikke dannet antistoffer for mæslinger i min børnevaccination, så jeg skulle vaccineres igen og der skulle gå en måned inden vi måtte få i gang. Jeg skulle tabe mig, da BMI ikke må være over 32 (og ja, det er ALT for mange kilo på kroppen.) Jeg ville ønske jeg kunne have undgået den store vægtøgning der har været. Men der er en årsag til det. Jeg er flov over at være overvægtig og kan ofte væmmes ved mit eget spejlbillede og blive ked af det, men det i sig selv har ikke givet mig skubbet til at tage tyren ved hornene. Jeg har lært at leve med sådan som jeg ser ud nu og er beæret over at søde H elsker mig som den jeg er!

Lige nu er der sommerferie og vi håber på at kunne starte bagefter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *