Daglig medicin – men jeg er jo ikke syg….

GonalF 900 IE/1,5 ml

Denne medicin har jeg taget siden torsdag d. 30/8-18.

Gonal F er et FSH (follikel) stimulerende hormon, som skal være med til at udvikle alle de follikler der er i mine æggestokke. Ved en normal cyklus udvikler kroppen en follikel som bliver til den månedlige ægløsning. Med denne behandling hvor jeg skal tage 225 IE dagligt forsøger man at udvikle alle folliklerne. Dette gøres med henblik på en kommende ægudtagning, som videre skal munde ud i en kunstig befrugtning.

Medicinen kommer i en pen(ligesom insulin, hvis man har kendskab til det). Nålene kommer for sig. Nål og pen skrues sammen, man finder en god hudfold 5 cm fra navlen (dog ikke over) og nålen føres ind i 90 graders vinkel. Stemplet på pennen trykkes langsomt i bund og medicinen injiceres. Det niver i maven når medicinen kommer ind, men gør ikke ondt.

Orgalutral 0,25 mg

Denne sprøjte har jeg taget d. 4/9 og 5/9.

Orgalutral er et præperat der går ind og forhindre kroppen laver en ægløsning, da FSH stimuleringen så ville være spildt.

Denne kanyle er en smule større og skal have lidt fart på gennem huden, så gør det ikke ondt.

Jeg har oplevet en del irritation omkring indstiksstedet, hvor huden hæver, bliver rød, klør ad pommeren til og gør lidt ondt. Men det er ovre i løbet af ca. 30 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *