Den bedste gave er i min mave

I dag er det min fødselsdag og den bedste gave, er placeret i min mave!

Tror det hele er ret overvældende og min krop har kun ladet mig sove fra 23 til 02…

I går kl. 8 skulle vi ringe til klinikken og fortælle om jeg havde det godt. Vi snakkede med søde sygeplejerske M, som vi efterhånden har mødt nogle gange og er meget glade for!!

Dette opkald med henblik på om min krop var klar til at modtage et befrugtet æg.

Som skrevet i et tidligere blog indlæg, havde vi i fredags 6 befrugtede æg og ingen anelse om, hvorvidt de alle ville klare dagene i varmeskabet (inkubatoren), ja faktisk om der overhovedet var nogen der ville?!

I går kl 9.30 skulle vi ringe til laboratoriet. Ventetiden fra kl 8 til 9.30 føltes uendelig og jeg besluttede mig for at gå en lille tur. Jeg var nok ude i en time og havde gået MAX 2 km, for alt går stadig MEGET langsomt. Men det var skønt omsider at komme lidt ud i den friske luft!! Og havde for første dag ikke smerter efter ægudtagning!

Vi ringede 9.30 sharp og den kære bioanalytiker kunne berette om, at der var et stjerneæg klar. Desuden forventede hun et der kunne komme 2, måske 4 befrugtede æg på frys.

Kl. 12 mødte vi op på klinikken. Min blære føltes som om, at den var ved at sprænge. Når man skal have lagt æg op, skal blæren være fyldt. Det skal den fordi den derved får rettet livmoderen lidt ud, som ellers har en krumning. Det gør det markant lettere for lægen at indføre det lille kateter med det befrugtede æg i.

Vores lille stjerneæg havde fået lov at udvikle sig til blastocyst stadiet, som sker på 5-6. dagen efter befrugtning.

En blastocyst består af omkring 100 celler med et væskefyldt hulrum. En lille gruppe celler på indersiden af væggen består af de celler, der udvikles til fosteret. Når blastocysten ”klækkes”, bryder cellerne ud af æggeskallen og begynder at vokse fast i livmoderslimhinden.

Selve ægoplægningen foregår ved en almindelig gynækologisk undersøgelse, hvor man indfører et tyndt blødt plastikrør gennem livmoderhalsen op til livmoderen, hvor blastocysten oplægges i en lille væskedråbe.

Når lægen er klar, beder hun bioanalytikeren om at trække ægget og i røret. En sygeplejerske står med en ultralydsscanner og presser på maven og pludselig ser vi alle på skærmen, at den lille stjerne bliver placeret i sin hule.

Det var SÅ STORT!

Helt uventet begyndte tårerne bare at trille ned ad kinderne – af glæde og overvældese.

Vi krammede, kyssede og holdt om hinanden.

De sidste 14 dage har været en sej kamp og pludselig løber vi over målstregen… Eller en af stregerne – for man ved jo ikke med sikkerhed, at det lille væsen vil sætte sig fast!

Så endnu en periode med ventetid og usikkerhed, hvilke må siges at være temaet ved fertilitetsbehandling!

I dag er der kun 10 dage til svar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *